Kunskap och vishet ger trygghet

Finland har rätt till ett gott ledarskap som arbetar för landets och invånarnas bästa. De senaste fyra årens kaos visar med all tydlighet att sittande riksdag saknar vision för ett gemensamt land. Åren har präglats av maktkamp mellan partier, en vilja att försvaga landsbygdens inflytande i samband med de olika strukturreformerna, ett otal fördyrande nya åtaganden, så som det nya ambulansnätet samt förvånansvärda fördelningar av resurser där man ofta gynnat de starkare.

Det är sällan individen stått i fokus. Vi har en stor äldre befolkning som behöver känna sig trygg och som behöver lita på att landets ledare arbetar för också deras bästa. Det samma gäller också våra unga och alla dem som arbetar eller är företagare, samt arbetslösa och de som behöver hjälp. Finland står inför oerhört stora frågor, vi bör förnya hela vår välfärdsstat och måste få igång investeringarna och sysselsättningen igen. För det krävs en ny politik. Politik borde handla om att se till människans bästa, och att göra det tillsammans. Det vad vi nu har fått uppleva har mestadels handlat om en verklighetsfrånvänd maktelits syn på hur landet skall styras. I den världsbilden ingår tyvärr inte den verklighet som vi andra lever i.

Vi behöver visdom och sakkunskap i politiken. För att nämna några exempel: det finns ingen mening i att t.ex. ansvaret för hemvården och elevvården flyttar bort från kommunerna så som regeringen föreslagit. Att riksdagen mitt under ett krig mellan Ukraina och Ryssland besluter bygga ett kärnkraftverk i Pyhäjoki med en rysk leverantör är förvånande. Förteckningen kan göras hur lång som helst.

Nuvarande sätt att föra politik har nått vägs ände. Vi behöver ett nytt ledarskap där kunskap, vishet och en förankring i verkligheten bör råda, så att medborgarna kan känna sig trygga igen. 

 

Rurik Ahlberg

Kandidat i riksdagsvalet (sfp)

 

Kunskap och vishet ger trygghet

Lägg till ny kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.